Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Voerman International

Overtuigd van de voordelen


    Meer over Im- en Export 

Het internationale verhuisbedrijf Voerman International maakt sinds kort gebruik van de online douaneaangifteapplicatie van Beurtvaartadres: CustomsController. Coördinator douane Nathan ten Have is zeer te spreken over de nieuwe manier van aangeven. “Wij kunnen alle aangiften nu veel efficiënter afhandelen, of het nu gaat om transit, invoer of uitvoer van de inboedels.

Binnen de Voerman Groep organiseert Voerman International meer dan 4000 compleet verzorgde internationale verhuizingen per jaar, voor zowel particulieren als bedrijven. In elk land van doorreis en bestemming gelden weer andere douaneregels. Per maand verwerkt het verhuisbedrijf ongeveer driehonderd elektronische douaneaangifte voor hun klanten. “Het is van groot belang dat alle aangiften snel, veilig en vlekkeloos verlopen,” verklaart Nathan ten Have.

“Wij zochten een webgebaseerde ASP-oplossing die automatisch communiceert met de douane. CustomsController van Beurtvaartadres voorziet in die behoefte. Vanuit een centrale en beveiligde internetomgeving staan wij via Digipoort (de nieuwe overheidstransactiepoort waarop CustomsController is aangesloten) in direct contact met de douane. Dat vereenvoudigt het aangifteproces enorm.”Professionele voorbereiding

De overstap naar CustomsController is in nauwe samenwerking tussen Voerman International en Beurtvaartadres tot in de uiterste puntjes voorbereid. “Dat kon ook niet anders,” legt Ten Have uit. “Wij hebben een uitgebreid operationeel netwerk van eigen kantoren en grote bedrijven met medewerkers in alle uithoeken van de wereld."

"De verhuisactiviteiten gaan uiteraard gewoon door en wij wilden niet dat onze medewerkers, netwerkpartners en klanten ook maar iets zouden merken van de overstap. De migratie moest dan ook van de ene op de andere dag plaatsvinden.” En zo geschiedde. In een maand voorbereidingstijd heeft Voerman International twintig mensen intensief opgeleid tot professioneel gebruiker van CustomsController.

Het betekent dat Voerman International in de toekomst nóg meer efficiencyslagen kan maken

 Overtuigd van de voordelen

De migratie verliep goed. En alle twintig opgeleide gebruikers van CustomsController zijn positief over de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden. “Al na de eerste presentatie van Beurtvaartadres waren wij overtuigd door de voordelen, maar nu ervaren we ze ook werkelijk. Zodra je weet waar je de gebruikelijke gegevens moet plaatsen, loopt het gehele aangiftetraject als een trein."

"Heel handig is dat je diverse recepturen kunt aanmaken, zoals voor adresgegevens. Dat scheelt aanzienlijk veel tijd.” Een ander groot voordeel vindt Ten Have de automatische correctiemelding. “Bij de voltooiing van een aangifte toetst het systeem de gegevens op verschillende punten. Zo word je er direct op gewezen als je iets vergeten bent in te vullen.” Continu optimalisatieproces

CustomsController is een flexibel opgezet systeem. Zo is het mogelijk om de overzichtsschermen aan te passen aan de bedrijfssituatie van Voerman International, zelfs per gebruiker. Samen met alle gebruikers bouwt Beurtvaartadres bovendien voortdurend aan de optimalisering van het systeem. Nathan ten Have is zeer te spreken over deze werkwijze. “Het betekent dat Voerman International in de toekomst nóg meer efficiencyslagen kan maken.”Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail