arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
In drie stappen...

Vrachtbrief software

Van eigen opmaak tot volledige digitalisering

De digitalisering is in volle gang, maar bij het opmaken en verwerken van vrachtbrieven en vervoersdocumenten komt nog veel papier kijken. Op deze pagina maken we helder hoe u in korte tijd van papieren vrachtbrief naar volledig digitale vrachtbrief kunt.

Vrachtbrieven zijn er in vele soorten en maten. Deze verkopen wij nog steeds veelvuldig vanuit onze webshop. Blanco of gepersonaliseerd. Net wat voor u het makkelijkst is. Veel binnenlandse vrachtbrieven worden nog met de hand of de typemachine ingevuld. De eerste stap is natuurlijk om dit (net als uw overige gepersonaliseerde brieven)... met uw pc in te vullen.

Van typemachine naar invulsoftware

In de jaren '80 gaven wij de eerste generatie software uit waarmee u uw documenten kon invullen. Inmiddels, in 2020, zijn we enkele vrachtbrief software generaties verder, weten we wat van gebruiksvriendelijkheid en van de behoefte aan onlineinvulsoftware. Met Webdoc maakt u al uw vervoersdocumenten op, maakt u sjablonen (voor hergebruik van gegevens) en legt u stamtabellen aan. Schroom niet contact met ons op te nemen om deze vrachtbrief invulsoftware eens te proberen!

Van Vrachtbrief-invulsoftware naar een volledig digitale binnenlandse vrachtbrief

Steeds meer bedrijven vragen om een volledig digitale vrachtbrief, de eCMR. De naam eCMR doet vermoeden dat het alleen voor internationaal vervoer geschikt is. Maar het gaat natuurlijk om de data die u deelt met uw ketenpartners. de eCMR is bijzonder geschikt om (net als de papieren CMR) te gebruiken voor het binnelands vervoer.

Op enig moment zal het bij een ieder bekend zijn. Of u nu verlader, vervoerder of geadresseerde bent, u zult met de eCMR te maken krijgen. Wenst u hier ook mee te werken dan is het maar een kleine stap van CMR-invulsoftware naar de eCMR. Inmiddels is het mogelijk om vanuit Webdoc een vrachtbrief niet naar de printer maar naar het TransFollow-platform te sturen. Middels TransFollow deelt u de vrachtbriefgegevens (inclusief digitale ondertekening) met uw ketenpartners.

Waarom eigenlijk volledig digitaal?

Eigenlijk hebben we het al benoemt. U KRIJGT vroeg of laat te maken met de e-CMR. Maar denk niet dat het alleen een digitale vervanger is van het papier. Met TransFollow heeft u namelijk ook meer inzicht in uw supply-chain, directe (en a la minute) toegang tot de e-CMR en de kans uw processen te optimaliseren. Een uitgebreid overzicht van de voordelen vindt u op de TransFollow-pagina!

Als u vragen heeft help ik u graag!

Matthijs van Rooijen
Matthijs van Rooijen
Customer service