Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Eén adres, alles geregeld

Wat is Code-95?

Beurtvaartadres verbindt en digitaliseert de supply chainWat is Code-95?

Code-95 is een code op het rijbewijs die aangeeft dat een beroepschauffeur over de juiste bekwaamheid beschikt. Deze code is van toepassing op zowel nationaal als internationaal transport waarbij een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) nodig is. Deze code bevordert de veiligheid, efficiëntie en professionaliteit binnen de transportsector. Code-95 is verplicht voor chauffeurs die hun beroepsmatige rijbewijs willen behouden en is van toepassing op verschillende soorten transport, waaronder afvaltransport. 

Deze code is vijf jaar geldig. Door middel van bijscholing kunnen chauffeurs kennis en vaardigheden bijspijkeren, en de code opnieuw behalen. In totaal is hier 35 uur aan nascholing voor nodig. Deze nascholing omvat verschillende onderwerpen, zoals verkeersveiligheid, technische aspecten, gezondheid en veiligheid, milieubescherming en het transport van afval. Door het behalen en behouden van Code-95 kunnen chauffeurs hun professionele vaardigheden verbeteren, blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de transportsector en voldoen ze aan de wettelijke vereisten die gelden voor beroepschauffeurs. 

Code-95 training bij Beurtvaartadres

Bij Beurtvaartadres begrijpen we hoe belangrijk het is dat u voldoet aan de eisen van Code-95. Daarom bieden we een speciale Code-95 training aan voor het transport van afval.  

De training wordt geleid door een specialist van Beurtvaartadres in samenwerking met Afvalkennis.nl. Tijdens deze training komen diverse onderwerpen aan bod, zoals het herkennen van afval, het correct invullen of beoordelen van de begeleidingsbrief, bijzonderheden bij het vervoer van gevaarlijk afval en arbeidsomstandigheden bij het laden en lossen. Door deel te nemen aan onze training kunnen chauffeurs hun kennis vergroten, hun vaardigheden verbeteren en 7 punten voor uw Code-95 op uw rijbewijs behalen. 


Geaccrediteerd door het CBR

Onze Code-95 training geldt voor 7 CBR-uren wat betreft de nascholingsnorm van 35 uur. Daarnaast voldoet onze training aan alle eisen van de vakbekwaamheid. Deze zijn bovendien praktisch en interactief. Zo passen chauffeurs de opgedane kennis direct toe in hun dagelijkse werkzaamheden. We organiseren de training zowel bij u op locatie als op onze locatie in Zoetermeer. Ook organiseren wij onze Code-95 training op zaterdagen, omdat er vanuit de markt hiervoor veel vraag naar is.  

Meer informatie over het transport van afval

Wilt u meer weten over onze Code-95 trainingen? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Op deze pagina leest u meer over de voordelen en vraagt u eenvoudig een offerte aan via het invulformulier. 


Vragen? Bel mij gerust!

Bernadette den Uijl
Adjunct-directeur

Tel 06 303 723 94 E-mail Stuur een mail