Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Kotra Logistics leidt de weg: digitalisering met de eCMR van TransFollow

Kotra Logistics is één van de marktleiders in vervoer, opslag en handling van verse en diepgevroren levensmiddelen. In deze rol vinden ze het ook belangrijk om het voortouw te nemen op het gebied van efficiëntie en verduurzaming. Hiervoor hebben zij gekozen voor de eCMR TransFollow. Lees dit artikel en bekijk de video over hun ervaringen.


Door de papierstroom te verminderen en de logistieke processen zoveel mogelijk te digitaliseren, voegt Kotra Logistics de daad bij het woord. Voorheen ging er een hoop papier doorheen, daar steekt het transportbedrijf nu een stokje voor. Met de implementatie van eCMR TransFollow.Minder arbeidskracht beschikbaar

Een van de redenen om over te stappen was de tijdsbesparing t.o.v. papieren documenten. ““Het digitaliseren van vervoersdocumenten is belangrijk, omdat het heel veel kost om de papierstroom te verwerken. Ook zijn er de laatste jaren minder arbeidskrachten beschikbaar op de markt en groeien we als bedrijf. Je kunt er dan voor kiezen om extra medewerkers in dienst te nemen, om alle papieren te verwerken. Maar wij kozen juist voor digitalisering, waardoor je dit proces volledig automatiseert en wij efficiënter kunnen werken.”, vertelt Leo van Dillen, COO bij Kotra Logistics.


Van papier naar digitaal

De overstap van papier naar digitaal brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Kotra Logistics heeft de voorbereiding en implementatie grotendeels zelf verzorgd, met daarbij ondersteuning van Beurtvaartadres. De reacties op de overstap naar digitaal zijn vaak afwachtend aan het begin. “Maar als men er een paar dagen mee aan het werk is, krijg je positieve en enthousiaste geluiden terug” aldus Henry van Hartingsveldt, transportplanner en projectleider bij Kotra Logistics.


"Een groot voordeel voor mij en andere chauffeurs is dat je niet meer met een berg papier op pad hoeft te gaan, maar je nu alle informatie in één app hebt"

 Sander Nieuwdorp • Chauffeur bij Kotra Logistics


Soepele overgang voor chauffeurs

Kotra Logistics heeft de chauffeurs van begin af aan betrokken bij de overgang naar de digitale vrachtbrief. Chauffeur Sander Nieuwdorp vertelt: “De overgang van papier naar digitaal ging voor mij vrij soepel. De digitale vrachtbrief levert mij en mijn collega’s veel voordelen op. Een groot voordeel voor mij en andere chauffeurs is dat je niet meer met een berg papier op pad hoeft te gaan, maar je nu alle informatie in één app hebt.”

 

Verder met digitaliseren

Hier blijft het echter niet bij. Naast de overgang naar de eCMR TransFollow, heeft Kotra Logistics veel meer plannen op gebied van digitaliseren. Leo van Dillen vertelt: “We willen de orderverwerking nog verder digitaliseren. Verder brengen we in kaart welke handmatige processen, we nog meer kunnen digitaliseren. De komende periode staat dus volledig in het teken van het continueren en stabiliseren van hetgeen dat we hebben.”  

Ontdek meer

Wilt u meer weten over het overgangsproces? Bekijk dan ook de gebruikerservaring over de samenwerking van Beurtvaartadres met Kotra Logistics. Wilt u meer informatie over de eCMR TransFollow? Ontdek dan meer op deze pagina of neem contact met ons op via ons onderstaande contactformulier.


Contactpersoon Juliëtte Roos
Senior Accountmanager Digitale vrachtbrief

 06 8174 8181 
Stuur een mail 

Neem contact op

Beurtvaartadres Document B.V.
Deel deze post
Archief


Vracht uit Latijns-Amerika naar Rotterdam vrijgesteld volgens Vertrouwensketen vanaf 31 maart 2024