arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Import en export

Beurtvaartadres ShipmentManager

Met ShipmentManager verwerkt u via één portal eenvoudig digitaal uw KVK-exportdocumenten. Verder regelt u de legalisatie en certificering van documenten en handtekeningen.
Vanaf 5 april 2021 kunt u alleen nog maar digitaal communiceren met de KVK. Zorg dat u er klaar voor bent. Met het digitale platform ShipmentManager kunt u alle informatie rondom transacties eenvoudig opmaken, digitaal indienen, verwerken en afdrukken. Het grootste voordeel: u communiceert en werkt vanuit één applicatie. Zo blijft u altijd in control.

ShipmentManager voor uw organisatie

Voor veel ondernemers is het een uitdaging om steeds opnieuw in te spelen op de veranderende wet- en regelgeving. ShipmentManager ondersteunt u hierbij. De applicatie communiceert online met de KVK. ShipmentManager is uw centrale ingang. Het werkt via een SaaS-oplossing (Software as a Service), waardoor uw gegevens veilig online worden opgeslagen en verwerkt. Lees hier meer over afgifte exportdocumenten Kamer van Koophandel.

Speciaal voor u: de Servicedesk

Kunt u hulp gebruiken bij uw KVK-zaken? Onze Servicedesk staat voor u klaar. U kunt de specialisten bereiken op werkdagen van 07.00 - 19.00 uur. Per e-mail: douane@beurtvaartadres.nl, online chat of telefonisch: 088-55 22 152.

KVK en ShipmentManager

Vanaf 5 april 2021 verplicht de KVK Nederlandse ondernemers om online te communiceren. Vraag daarom uw EUR1-certificering en de Certificaten van Oorsprong digitaal aan. Via het platform van ShipmentManager kunt u eenvoudig documenten opmaken, digitaal indienen, verwerken en afdrukken.

Het grootste voordeel is dat u communiceert en werkt vanuit één applicatie: ShipmentManager is uw centrale ingang. Het werkt via een SaaS-oplossing (Software as a Service), waardoor uw gegevens veilig online worden opgeslagen en verwerkt. U krijgt binnen 4 uur een reactie terug. Zo blijft uw import en export altijd snel en probleemloos doorgaan. 

 

Dit regelt u met ShipmentManager

  • Directe koppeling met de KVK voor certificaten: EUR1, EUR-med en Certificaat van Oorsprong en ook voor legalisaties en certificering.
  • Online verbinding met de KVK. U krijgt binnen 4 uur een reactie terug.
  • Een gestandaardiseerde XML-interface voor eenvoudig hergebruik van zending-data.

Uit de praktijk 1: IMT Solutions

Bij IMT Solutions in Zeewolde waren ze onnodig veel tijd kwijt met CVO's aanvragen bij de KVK en het verzorgen van de douaneaangifte. Nu werken ze met ShipmentManager. Het resultaat: goedkoper en efficiënter werken, meer overzicht en zelf de touwtjes in handen hebben. Meer weten over het resultaat? Bekijk de klantervaring van IMT Solutions!

Uit de praktijk 2: Wilhemsen Ships Service

Wilhelmsen Ships Service staat iedere dag weer voor interessante vervoer- en douane-uitdagingen. Er gaan maandelijks meer dan 1000 aangiften over het bureau in Rotterdam. Customs Specialist Dimitri de Bruin vertelt hoe hij dat samen met Beurtvaartadres aanpakt en wat de klantervaring van Wilhelmsen Ships Service is.

 

Ridvan Taci
Business Unit Manager import en export