Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Brandstapels en vreugdevuren… pallets fikken goed

De emballage: van pallets en bakjes tot karren en platen. Elke keer is het weer zoeken naar waar ‘dat spul’ gebleven is. Aan de andere kant ziet u ieder jaar weer de stapels pallets die verdwijnen op brandstapels en vreugdevuren. Grote kans dat u dan bij uzelf denkt: hoeveel daarvan heb ík er betaald?

Het moge duidelijk zijn, de emballage vormt voor iedere transportondernemer een uitdaging en soms ook een onnodige kostenpost. Hoe handig is het dan om de emballage realtime bij te houden en eenvoudig over te zetten in uw voorraadbeheersysteem?


Potentiële kostenpost

Elke sector heeft zijn eigen soort kostbare emballage. Kostbaar als in het fysieke product, en kostbaar in het niet op de juiste plaats en het juiste tijdstip hebben van die emballage. Of nog een stap erger: de emballage is onvindbaar. Driemaal raden waar al die pallets vandaan komen die op de vreugdevuren en brandstapels belanden…

Zullen die echt allemaal afgeschreven zijn? Ook daarom is het handig om precies te weten waar de emballage is. Zo grijpt u nooit mis en hoeft u geen onnodige transporten meer uit te voeren om de emballage op de juiste plek te krijgen. Een win-winsituatie dus.


Digitaal volgen

De oplossing voor deze ‘emballage-uitdaging’ is niet zo moeilijk: de emballage digitaal bijhouden, met de e-CMR. Dit kan eenvoudig met TransFollow. In de TransFollow-app registreert de chauffeur eenvoudig wat er aan emballage meegaat en wat hij weer mee terugneemt. Bij het aanmaken van de digitale vrachtbrief geeft u dit door aan de chauffeur. Als de chauffeur terugkomt haalt u gemakkelijk de data uit TransFollow en zet u deze over in uw eigen voorraadbeheersysteem. Een eenvoudig traject dat veel voordelen oplevert en uiteindelijk de kosten omlaag brengt. 

De emballage digitaal bijhouden heeft ook voor de chauffeur grote voordelen. Hij weet dankzij de TransFollow-app precies wat hij moet afleveren en meenemen. En zijn de aantallen toch anders, dan past hij de reële aantallen eenvoudig zelf aan op de digitale vrachtbrief. Dit gaat ook via de app. De chauffeur kan de extra emballage ook toevoegen als dit nog niet op de vrachtbrief staat. Kortom: slordig met de hand erbij gekrabbelde notities op de papieren vrachtbrief zijn verleden tijd.


Tijdwinst boeken

Elke wijziging op de digitale vrachtbrief wordt door TransFollow geregistreerd. Zo weet u altijd wie welke aanpassing aan de vrachtbrief heeft gedaan en wat er eventueel met de emballage is gebeurd. Want zodra de vracht geleverd is, krijgt u via TransFollow hiervan een bericht in de app of in uw mailbox.


In het kort

TransFollow en emballage, in de praktijk betekent dit:

  • Duidelijke data in plaats van slecht leesbare handschriften.

  • Direct beschikbare data in plaats van wachten tot de chauffeur de papieren CMR wel of niet heeft ingeleverd.

  • Altijd traceerbaar wie wijzigingen heeft aangebracht.

Wilt u meer weten?

Vanuit Beurtvaartadres bekijken we graag wat voor uw organisatie de voordelen zijn van TransFollow. Ik kom hiervoor graag bij u langs. U kunt mij bereiken via ikoenders@beurtvaartadres.nl of 06-49 030 82.

Deel deze post
Archief


Hoe staat de eCMR ervoor?