Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


De bouwambities stijgen, maar papier blijft in gebruik

Blog door Paul Knoop, Senior Account Manager Supply Chain

In de bouwsector zien we de afgelopen jaren diverse initiatieven succesvol ontplooien. Eén daarvan is de bouwhub. Met de bouwhub zorgt de bouwsector voor het ontzorgen van de bouwlogistiek in de binnenstad. Door middel van meerdere centrale punten buiten het stadsgebied waar materialen worden aangeleverd (en/of prefabricatie plaatsvindt), wordt het mogelijk om van daaruit met een consolideerd aantal ritten de vervoersbewegingen in de binnenstad te beperken. Echter is het wel zo dat wat betreft duurzaamheid in de bouw er nog een flinke slag te slaan is. In deze blog vertel ik hier meer over. 

Duurzaam bouwen met de eCMR

5 jaar geleden tijdens een presentatie bij Connekt in Delft werd ons door VolkerWessels verteld over de plannen m.b.t. deze bouwhubs. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik destijds dacht “dat moeten we ook nog maar eens in de praktijk zien’’, maar inmiddels zijn de bouwhubs in opkomst. De logische volgende stap in dat groene proces is dan ook het wegnemen van de papierstroom. Immers wordt er voor zowel aanlevering bij de bouwhub alsmede bij het leveren op de bouwplaats nog veelvuldig gebruik gemaakt van papieren transport documenten.

In een tijd waarin we de eCMR TransFollow hebben zou het niet langer nodig moeten zijn om te werken met papier. Niet alleen kunt u diverse klantspecifieke systemen koppelen aan dit platform, maar u kunt ook op velerlei andere manieren met dit platform starten. Zo kan het gemakkelijk binnen uw supply chain in gebruik worden genomen.

Voordelen van eCMR TransFollow in de bouw

Welke voordelen brengt dit met zich mee? Denk aan gedetailleerde foto’s van de geleverde goederen, een tijd, datum & locatiestempel, opmerkingen en eventuele aanpassingen: het staat allemaal op het digitale eCMR document welke u allen (als partij op de vrachtbrief) op ieder gewenst moment kunt inzien.

Aansluiten op de digitale vrachtbrief

In een tijd waarin we richting elektrisch rijden gaan, proberen om ons vervoer efficiënter in te zetten en de stadslogistiek te verbeteren, lijkt de bouwsector dan ook klaar voor het omarmen van papierloos werken. Vele bedrijven gingen u hierin al voor in diverse sectoren, dus kijkt u ook eens bij onze gebruikerservaringen om een goed en gedegen beeld te vormen van de mogelijkheden en uitdagingen van de eCMR TransFollow.

Heeft bovenstaand verhaal uw interesse gewekt? Dan verneem ik dat uiteraard graag! U kunt geheel vrijblijvend met mij contact opnemen bij vragen over de eCMR of om de volgende stap zetten richting milieubewuster werken in de bouw. Dit kan per mail (pknoop@beurtvaartadres.nl) of telefonisch via 06-462 781 73

Deel deze post
Archief


“Het is mijn doelstelling om straks projecten vlot te laten verlopen en veel tevreden klanten te hebben na een succesvolle implementatie”