Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Hoe staat de eCMR ervoor?

De afgelopen jaren zijn mijn collega’s en ik vanuit Beurtvaartadres druk bezig geweest om de digitale vrachtbrief te laten ‘landen’ in onze sector. Ons belangrijkste ‘wapen’ hierbij is het benoemen van de voordelen en kansen van de eCMR. Toch merkte ik nog de nodige koudwatervrees in de sector.

Op zich kan ik me dat goed voorstellen. De overstap naar digitaal is niet een stap die u als organisatie in uw eentje ‘zomaar’ even zet. Dat moeten we gezamenlijk als sector in de hele keten doen. Gelukkig is bijna iedereen zich ondertussen bewust dat we de digitale stap vooruit aan het maken zijn. Alleen nu moeten we het nog écht doen, met z’n allen!

Een bewezen oplossing

De koudwatervrees die ik bij veel partijen zag, kwam vooral omdat er rondom de digitale vrachtbrief en de eCMR nog de nodige vraagtekens waren. Daarom zijn verschillende verladers en vervoerders gaan testen met de digitale vrachtbrief van TransFollow. Het resultaat: samen met Beurtvaartadres is het platform verder verbeterd en blijven we het verbeteren.

We zijn nu zover dat ik volmondig durf te zeggen dat de digitale vrachtbrief van TransFollow een ‘proven technology’ is. Het heeft zich in verschillende situaties bij klanten over een lange periode bewezen. Dat is ook wat ik tijdens gesprekken met vakgenoten veel hoor: steeds meer bedrijven maken de overstap.

De digitale stap vooruit

We komen als sector steeds dichter bij het punt dat we écht de digitale stap vooruit zetten. Steeds meer klanten rijden volledig met TransFollow en overwegen het serieus om het te gebruiken voor groupagevervoer en andere complexere vervoerstromen.

Nu de markt voor de digitale vrachtbrief en de eCMR groeit, komen er meerdere aanbieders de markt op. Ik merk overal dat ‘digitaal’ op een veel grotere schaal uitgerold wordt en dat steeds meer softwareoplossingen ook hieraan gekoppeld worden. Want als u naar andere sectoren kijkt, bijvoorbeeld de retail, dan liggen er nog genoeg optimalisatiekansen door de digitalisering.

Ketenregie

Zoals ik al eerder aanstipte, schakelen steeds meer partijen over op de digitale vrachtbrief. Voor veel organisaties is dit een belangrijk moment. Werkprocessen veranderen, datastromen worden beter inzichtelijk en er wordt iets anders verwacht van de partijen in de keten. Daarom is het belangrijk dat de overstap probleemloos verloopt. U kunt het eigenlijk maar één keer echt goed doen!

Om onze klanten hierbij te ondersteunen hebben we vanuit Beurtvaartadres de ketenregisseur. Deze specialist helpt onze klanten en staat zijn relaties met woord en daad bij in de digitale transitie. Hier leest u meer over de ketenregie van Beurtvaartadres.

Deel deze post
Archief


ISO-certificering.... blijvend belangrijk