Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


ISO-certificering.... blijvend belangrijk

Door: Bernadette den Uijl, Adjunct directeur

Beurtvaartadres is in het bezit van twee ISO-certificeringen: ISO-27001 (informatiebeveiliging) en ISO-14001 (milieumanagement). Het onderhouden van deze certificaten brengt structuur op belangrijke gebieden. Ook zorgt het ervoor dat we ons bij veel besluiten afvragen of de beveiliging op orde is én of het besluit bijdraagt aan ons milieubeleid.

ISO 14001

Een blijvend aandachtspunt binnen Beurtvaartadres, en eigenlijk in de wereld om ons heen. is toch de zorg voor het milieu. Konden we er zo'n tien jaar geleden nog een beetje cynisch over doen en het zien als een modegril die wel over gaat? Vandaag de dag moeten we er echt allemaal wat mee. 

Beurtvaartadres maakt zich al jaren druk over hoe wij het beter zouden moeten doen. Natuurlijk kijken we dan binnen onze kantooromgeving.


Daar leek alles wel geoptimaliseerd. Alle maatregelen die bij zouden kunnen dragen aan het milieu leken wel toegepast. Ook bij onze verhuizing in januari 2021 werden de nodige besluiten genomen met 'het milieu' in ons hoofd. Daarnaast hebben we samen met ISO-auditoren gekeken wat we verder kunnen. Want wij leven niet alleen en zijn ook maar een radar in een hele keten.

Het idee was om te kijken of we niet veel meer konden doen in die keten. Het in de markt zetten van TransFollow (dé e-CMR) is er daar één van. De verwachtingen waren hoog, en anno 2022 kunnen we ook zeggen dat de adoptie in de markt boven verwachting is. Jaarlijks wordt het gebruik verdubbeld en bij ieder digitale CMR.... verdwijnt er weer een papiertje uit de keten.

Maar ook als het papier gebruikt wordt willen we een bijdrage leveren aan een beter milieu. Voor de productie van ca 50.000 documenten zal er ergens in de wereld een boom gerooid moeten worden. Sinds 2019 compenseren we dat!! Zo hebben we in 2020 ons eerste bos hebben kunnen realiseren. Deze bevindt zich in het Groene Woud. In 2022 verwachten wij, samen met u, een tweede 'Beurtvaartadres-bos' te kunnen realiseren.

Ook het vervoeren van onze papieren documenten proberen wij steeds duurzamer te laten plaatsvinden. Steeds meer kilometers worden gereden op biobrandstof waardoor de carbon footprint van ons vervoer drastisch naar beneden gaat. Dit betekend minder uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof.

Trees for All

Het project wordt uitgevoerd door Trees for All. Dit is een stichting en erkend goed doel met CBF-keur. Met het planten van bomen investeren we samen in de aanleg van een nieuw bos én bescherming van een bestaand bos. Wij compenseren het gebruik van papier in de transportsector en Trees for All zorgt hiermee voor herstel van natuur en milieu.Deel deze post
Archief


Een training voor het invullen van een ‘simpele’ begeleidingsbrief bij transport van afval: waarom?