Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Kun je ook zelf een elektronische vrachtbrief maken?

Er is nog vaak veel onduidelijkheid rondom de eCMR. Want wanneer is een digitaal document nou een valide eCMR en wanneer niet? Vaak krijgen wij de vraag of bedrijven niet gewoon zelf een elektronische vrachtbrief kunnen maken met behulp van eventueel bestaande proof of delivery functionaliteit in hun TMS/ FMS systeem. 

Artikel van Stichting Vervoersadres

In dit artikel legt Stichting Vervoeradres (SVA) in heldere taal uit wat een eCMR tot een rechtmatige eCMR maakt, en waar deze dus aan moet voldoen. Het spreekt voor zich dat TransFollow volledig op basis van deze uitgangspunten is ontwikkeld en opgebouwd en tevens voldoet aan de wettelijke eisen die voor vrachtbrieven voor vervoer in Nederland, binnen de Benelux én internationaal. 

Om te voldoen aan de regels uit het eCMR protocol dient de vrachtbrief aan procesmatige functionaliteiten te voldoen die eigenlijk enkel te realiseren zijn door een vrachtbrief van een onafhankelijke leverancier te gebruiken, zoals TransFollow.

Meer informatie?

Meer weten over de complexiteit van het zelf arrangeren van een elektronische vrachtbrief? Lees hier het artikel van mr. Shula Stibbe.


Deel deze post
Archief


5 redenen waarom de prijs van transportdocumenten stijgt