Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Praktijkverhaal: optimale logistieke processen in de bouw met TransFollow

Als ondernemer in de bouw weet u: de bouw is een dynamische sector. Continue innovaties bieden kansen voor onder meer duurzaam ondernemen en verdere digitalisering. Om deze kansen te verzilveren, zijn goedwerkende logistieke processen een must. De digitale vrachtbrief (eCMR) van TransFollow faciliteert dit met een uitgebreid gebruikersnetwerk en nieuwe waardevolle functionaliteiten. Nú is het moment om over te stappen. Ik vertel u graag waarom.

Opmars digitalisering

Terug naar de zomer van 2016. Tijdens een brainstormsessie geven belangrijke partijen uit de bouwsector aan dat ze op zoek zijn naar meer functionaliteiten in TransFollow. Ook zoeken ze organisaties om ervaringen uit te wisselen. Hoe ervaren zij de eCMR? Wat zijn de knelpunten? De digitale strategie van deze bedrijven staat al hoog op de agenda, maar is vaak nog niet in kannen en kruiken.

Tekenen met uitgesteld akkoord

De livegang van deze functie bespaart tijd, geeft realtime inzicht en versnelt de facturatie. Twee voordelen die juist tot hun recht komen in de bouwsector. Neem het volgende proces: chauffeurs brengen goederen naar een bouwplaats. Daar is niet altijd iemand aanwezig om de documenten af te tekenen. Vaak blijven documenten achter op de bouwplaats en vinden ze hun weg niet terug naar de benodigde partijen.

Met de eCMR tekent de chauffeur de digitale vrachtbrief zelf af. De ontvangende partij kan hier later nog een opmerking bij plaatsen. Het resultaat is dat de chauffeur snel zijn weg vervolgt. En belangrijke papieren niet meer zoekraken.

Klaar voor TransFollow

5 jaar later. Digitalisering is inmiddels meer dan een agendapunt. Bedrijven zijn klaar om de eCMR op grote schaal te implementeren. Een van de nieuwe functionaliteiten is het tekenen van de digitale vrachtbrief met een uitgesteld akkoord. Dat wat in 2016 slechts een verzoek was, is nu realiteit. Een belangrijke nieuwe functie is live en active.


Dit is hét moment

Als er een moment is waarop de overstap naar de digitale vrachtbrief vanzelfsprekend is, dan is dat nu. Het TransFollow-netwerk is inmiddels omvangrijk. Grote partijen als Ahold en Heineken zijn begonnen met de implementatie van de eCMR. En veel andere partijen zijn al langere tijd live.

Daarnaast zijn andere milieuvriendelijke initiatieven in de bouwsector inmiddels succesvol geïmplementeerd. Denk aan lean en green bouwen, of de bouwhubs. Papierloos werken is een logische vervolgstap. Het past precies binnen de digitale en duurzame ontwikkelingen in de sector.

Meer informatie

We delen de komende periode nog meer informatie over de mogelijkheden die TransFollow de bouwsector biedt. Bent u benieuwd naar functies die in 2016 nog toekomstmuziek waren? We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem vrijblijvend contact op via pknoop@beurtvaartadres.nl.

Deel deze post
Archief


Statusupdate: zo staat de overstap van AGS naar DMS ervoor