Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Brexit-angst… Ik hou er niet van!

Onze missie: Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten in het onderling uitwisselen en bewaren van gegevens over logistieke transacties, om de totale transactiekosten te verlagen.

En hoewel we dit al 90 jaar doen… lijkt het voor 2019 een extra uitdaging. Immers, handelt u met het Verenigd Koninkrijk dan ziet u in eerste instantie de transactiekosten waarschijnlijk stijgen. Alleen al de voorbereidingen daarvoor zijn kostenverhogend.

De berichten dat het bedrijfsleven slecht voorbereid is, lees ik ook dus: laat het in 2019 onze missie zijn om de kosten te beperken! Om vervolgens de tijd te nemen en deze weer te doen zakken in de komende jaren.

Gebruiksvriendelijke douane-software

Zo is het bijvoorbeeld niet onze missie om zoveel mogelijk douane-software te verkopen. Maar wel te zorgen dat we de meest gebruiksvriendelijke douane-software voor het mkb op de markt brengen. Met name voor hen die niet dagelijks een aangifte doen, moet de software intuïtief zijn. Voor hen die er meer dan gemiddeld moeite mee hebben (of die even op gang geholpen willen worden) hebben we een servicedesk die begrijpt wat uw operationele vragen zijn. Wij zorgen voor het antwoord!


Fytosanitaire certificaten

Een andere tak van sport (onze corebusiness) is natuurlijk het leveren van papieren documenten. Al enkele jaren hebben wij de opdracht gekregen van de NVWA om de distributie van de Fytosanitaire certificaten te verzorgen.

Een fytosanitair certificaat is verplicht bij export naar een ‘derde land’. Het is in veel gevallen nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. In een fytosanitair certificaat staat exact wat u exporteert: een omschrijving van de producten, het gewicht, waar het vandaan komt en waar het naartoe gaat. Er staat ook in op welke manier u voldoet aan de importeisen die het ‘derde land’ stelt. Voor welke producten u precies een fytosanitair certificaat nodig heeft voor export naar het Verenigd Koninkrijk is nog niet duidelijk.

Ook hier verzorgen wij de distributie weer op een manier die zowel voor de NVWA, de keuringsdiensten én de exporteur zo makkelijk mogelijk is. Veel exporteurs (van bloemen, planten zaden e.d.) die handelen met het Verenigd Koninkrijk, zullen voor het eerst geconfronteerd worden met fytosanitaire keuringen. Ik ga er vanuit dat u geïnformeerd bent over de regelgeving waar u mee te maken krijgt.


Wet- en regelgeving?...

Prima! maar wat moet ik als ondernemer, heel praktisch gezien, nu doen? Bel ons gerust! Wij zijn niet snel in paniek en helpen u graag!

Deel deze post
Archief


Let op: nieuwe definitie exporteur verplicht vanaf 1 oktober 2020