Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Digitale eCMR TransFollow: nu ook voor ADR-vervoer

Beurtvaartadres/ TransFollow en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werken samen aan een gecontroleerde uitrol van het gebruik van TransFollow bij ADR-vervoer (vervoer van gevaarlijke stoffen).

Beurtvaartadres en TransFollow zijn in nauwe samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport en Den Hartogh Logistics gestart met het gebruik van gedigitaliseerde vervoersdocumenten van TransFollow bij het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR-vervoer).

Digitale eCMR TransFollow: nu ook voor ADR-vervoer

In het project werken Beurtvaartadres en TransFollow al enige tijd nauw samen met de ILT om het gebruik van TransFollow bij ADR-vervoer mogelijk te maken. Hierbij richten de partijen zich vooral op het benutten van de mogelijkheid om de elektronische vrachtbrieven te gebruiken bij reguliere inspecties. Zodat de ILT de eCMR bij ADR-vervoer kan omarmen.

Livegang en uitrol

Het eerste TransFollow-ADR-transport traject is inmiddels succesvol live gegaan bij vervoerder Den Hartogh Logistics. Dagelijks worden ruim honderd ADR-ritten met TransFollow gereden. Het is nu ook mogelijk om nieuwe ADR-transporttrajecten aan te melden voor de inzet van TransFollow. Dit betekent dat TransFollow ook binnen het ADR-vervoer verder uitgerold kan worden.


Over TransFollow en Beurtvaartadres

TransFollow is de nieuwe digitale standaard: de digitale vrachtbrief (eCMR). Beurtvaartadres is de partij die dit voor de gehele Nederlandse transportketen tot een succes maakt. Het platform verbindt digitaal de systemen van de afzenders, vervoerders en ontvangers van goederen. Het vereenvoudigt logistieke processen, bespaart tijd en kosten en levert een bijdrage aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook geeft het 100% juridische zekerheid, het voldoet aan alle wet- en regelgeving.


Over de ILT

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ruim 1.100 medewerkers werken dagelijks aan veiligheid, zekerheid en vertrouwen in transport, infrastructuur, milieu en wonen.


Over Den Hartogh Logistics

Den Hartogh Logistics is een vooraanstaand dienstverlener in bulklogistiek voor de chemische-, gas-, polymeer- en droge voedingsmiddelenindustrie. Veiligheid en operational excellence zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur van Den Hartogh. Het bedrijf streeft ernaar slimme logistieke oplossingen te ontwikkelen in samenwerking met haar klanten en leveranciers.

Deel deze post
Archief


Let op: wijziging in Turkse Customs Regulation CVO