Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


DS Smith start met implementatie eCMR bij Aviko

DS Smith is een wereldwijd producent van golfkarton verpakkingen en is tevens het grootste karton- en papierrecyclebedrijf in Europa. Een van haar klanten is Aviko, die inmiddels ook met de eCMR van TransFollow werken. Bij het transport van en naar Aviko is het de wens om dit volledig digitaal te doen via een eCMR. Hierbij is gekozen voor de eCMR TransFollow, waarvan Beurtvaartadres exclusief distributeur is.

​Duurzame en efficiënte oplossing

Na een ontwikkelingstraject in samenwerking met Beurtvaartadres en 4PL logistiek dienstverlener Schotpoort Logistics start nu de implementatie. Hierbij wordt eerst kleinschalig gestart met de eCMR bij Aviko in Steenderen, waar dagelijks gemiddeld 5 á 6 vrachten naar toe rijden vanaf DS Smith Eerbeek. Uiteindelijk is de ambitie er om dit breder te trekken. 

Edwin Mulder, Manager Logistics bij DS Smith Eerbeek: “Er zijn verschillende redenen waarom we graag met de eCMR aan de slag wilden. De voornaamste reden is efficiëntie. Zo hoeven chauffeurs minder stops te maken om papieren CMR’s af te geven. Dankzij TransFollow ontvangen we direct de actuele gegevens in ons eigen systeem zodra een chauffeur zijn handtekening heeft gezet, wat uiteraard ook aanzienlijk bespaart op arbeidstijd. Bovendien duurde het voorheen langer voor wij de facturatie konden afhandelen, omdat we afhankelijk waren van papieren documenten. Met een eCMR kunnen wij veel sneller factureren. Verder was het veiligheidsaspect van de eCMR tijdens de COVID-19 pandemie voor ons een belangrijke voorwaarde tijdens de selectieprocedure geweest. TransFollow biedt namelijk de mogelijkheid om contactloos de transportoverdracht te verzorgen. Ten slotte is natuurlijk de CO2-reductie die bij een eCMR komt kijken ook een belangrijke reden voor ons. Door het verminderen van papierverbruik dragen we bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.”

Jeroen Schotpoort (SL), Edwin Mulder (DS Smith Packaging  Eerbeek) en Nico Louwen (Beurtvaartadres)Van links naar rechts: Jeroen Schotpoort (Schotpoort Logistics), Edwin Mulder (DS Smith Packaging Eerbeek) en Nico Louwen (Beurtvaartadres)

Chauffeurs begeleiden bij overstap

Vóór de start van de implementatie is er ook veelvuldig getest en zijn er al de nodige proefritten gereden. In dit proces zijn ook de chauffeurs meegenomen in het proces van overstappen van CMR naar eCMR. Jeroen Schotpoort, Business Analist bij Schotpoort Logistics, vertelt hierover: “Bij het testen hebben we ook 1-voor-1 de chauffeurs voorlichting gegeven over de eCMR en is DS Smith meegereden met de chauffeurs om te kijken of alles goed gaat. De eerste testritten waren in ieder geval een succes. “

Keuze voor Beurtvaartadres

De ambitie is er in ieder geval om zo veel mogelijk transportstromen via eCMR te laten verlopen. Bij het kiezen van een eCMR leverancier kwam DS Smith uit bij Beurtvaartadres. Edwin vervolgt: “Wij hebben gekozen voor Beurtvaartadres omdat zij nauw in contact staat met de overheid en brancheorganisaties staan en het juridisch gezien als een huis staat. Ook in het kader van de internationale uitrol, wat onze ambitie heeft, is de eCMR van TransFollow voor ons zeer interessant. Bovendien hebben zij ook de meeste ervaring voor wat betreft de eCMR.”

Vragen over de eCMR? 

Paul Knoop
Senior Accountmanager

Tel  06 4627 8173 E-mail Stuur een mail 

Deel deze post
Archief


TransFollow en App2Track maken eCMR toegankelijk voor transportbedrijven en verladers