Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


eCMR straks ook in Duitsland geaccepteerd

We hebben er lang op moeten wachten: maar ook in Duitsland kunt u nu met de eCMR TransFollow rijden. Dus naast de papieren vrachtbrief is nu ook de digitale vrachtbrief erkend voor wegvervoer. Een grote stap vooruit voor digitaal rijden in Europa en voor de Nederlandse transportsector.

Duitsland was één van de laatste grote Europese landen waar je verplicht de papieren vrachtbrief bij je moest hebben. Maar dit verandert nu. Door de ratificatie van het eCMR-protocol rijdt u nu met dezelfde juridische dekking en erkenning door Duitsland.

Volop kansen

Veel Nederlandse transportondernemingen hebben op dit moment gewacht. U kunt nu ook bij grensoverschrijdend transport volledig de voordelen van TransFollow omarmen. Dit betekent niet alleen papierloos rijden, maar ook uw zending realtime volgen en digitaal laten aftekenen. 

Lange inspanning

De ratificatie door Duitsland is er een van de lange adem geweest. Ook vanuit Nederland is er door veel verschillende partijen gelobbyd bij de Duitse overheid en instanties. Bij Beurtvaartadres zijn we onze partners evofenedex en TLN hier dankbaar voor. Want het succes van de ratificatie is een mooie kans voor Nederlandse transportondernemers. 

Grote stap vooruit 

De verwachting is dat de uitrol van de eCMR TransFollow nu nog sneller gaat. Want ook buitenlandse transportbedrijven gaan de komende periode overstappen op de eCMR. Zo wordt TransFollow nog meer de standaard in het Europese vrachtwegvervoer.


Meer weten over de eCMR TransFollow ?

Meer informatie over de eCMR ? Zien welke bedrijven de eCMR TransFollow gebruiken ? 

Deel deze post
Archief


Duurzame keuze: Modiform stapt over op eCMR