Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Het is tijd om ‘dag’ te zeggen tegen papier

Steeds meer partijen in de logistieke sector zeggen papier vaarwel en stappen over op de digitale vrachtbrief. Net als in veel andere sectoren maken papieren oplossingen hier steeds vaker plaats voor digitale innovaties. Voor de logistieke sector is dit de e-CMR TransFollow.

Steeds meer partijen in de logistiek lopen voorop in de branche. Zij profiteren al van de voordelen van digitale gegevensuitwisseling. Want papierloos transport betekent:

  • Lagere transactiekosten

  • Minder faalkosten

  • Snellere uitwisseling van gegevens

  • Altijd inzicht in waar de zending zich bevindt

  • Minder (administratieve) handelingen

  • Beter voor het milieu

Papier verdwijnt

De papieren vrachtbrief heeft zich 90 jaar lang bewezen, maar begint op zijn retour te raken. Dus heeft u al ‘dag’ gezegd tegen papier? Bij Beurtvaartadres kennen we de nadelen van de papieren vrachtbrief. Denk maar eens aan het vele printwerk, het met de hand invullen van de vrachtbrief en het ‘gemak’ waarmee een vrachtbrief kwijt raakt. U kunt zelf wel de mogelijke gevolgen daarvan schetsen.

En dan is er nog iets met papier. Papier en water blijken niet goed samen te gaan. Waardoor de vrachtbrief na een regenbui nog wel eens wil verkreukelen, scheuren of uitlopen. Een voorbeeld uit de praktijk: tussen twee partijen was er onlangs een misverstand ontstaan over het aantal colli dat afgeleverd moest worden. Op de vrachtbrief stond het getal 3, maar door de nattigheid van de regen was dit uitgelopen en leek het cijfer verdacht veel op een 8.


Volop besparen

TransFollow in uw voordeel. Omdat er minder fysieke handelingen nodig zijn, is er veel tijdswinst. Verder is een zending beter te volgen, waardoor het risico en de faalkosten dalen. Als laatste grote plus vindt er een efficiëntere samenwerking plaats tussen de verschillende betrokken partijen. Zeker nu er steeds meer partijen voor digitaal kiezen.

Maar wat levert de overstap naar TransFollow concreet op? Een klein rekenvoorbeeld: een organisatie verstuurt 10.000 papieren vrachtbrieven per jaar en de verwerkingskosten hiervan zijn 20 euro per uur. De jaarlijkse besparing loopt dan op tot bijna 50.000 euro.


Aansluiten op nieuwe innovaties

De digitalisering in de transportsector komt nu echt goed op gang. Dit betekent dat in de nabije toekomst steeds meer systemen en innovaties digitaal met elkaar verbonden zijn en ook digitaal met elkaar communiceren. De e-CMR speelt hierin een grote rol. Alleen al rondom TransFollow staan verschillende innovaties op stapel. De logistieke sector digitaliseert snel verder, net als natuurlijk onze hele maatschappij. Het is daarom raadzaam de voordelen van de e-CMR voor uw organisatie in kaart te brengen. Want alleen zo weet u zeker dat u niet de boot mist.


Over TransFollow

De e-CMR TransFollow verbindt digitaal de systemen van de van de afzender, vervoerder(s) en ontvangers van goederen.

In één overzichtelijk dashboard is de zending realtime te volgen, communiceren vervoerders en ontvangers snel met elkaar en ontvangt iedere betrokken partij een elektronische proof-of-delivery met juridische zekerheid. Dit bespaart tijd, kosten en werkt efficiënter.


Zelf ervaren?

Neem contact op met Beurtvaartadres via onderstaande contactgegevens. Wij ondersteunen u van begin tot eind: tot TransFollow naar wens in gebruik genomen is. 

Deel deze post
Labels
Archief


Gebruik code 'doorvaar' bij proviandering