Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Jumbo zet weer een digitale stap vooruit met de eCMR van TransFollow

Ook in de logistiek is de verdere digitalisering van bestaande processen volop in ontwikkeling. Een van deze stappen is de digitale vrachtbrief met de bijbehorende supply chain. De nieuwe standaard hierin is de eCMR van TransFollow welke Jumbo inmiddels heeft geïmplementeerd.

Hierbij worden Jumbo, haar leveranciers en logistiek dienstverleners begeleid door de specialisten van Beurtvaartadres.

Samen zorgen ze ervoor dat de hele implementatie vlot en succesvol verloopt en blijft verlopen. Alle distributiecentra en e-commerce fulfillment centers van Jumbo werken voor de inkomende goederen inmiddels met TransFollow.

Waarom TransFollow?

Door de vrachtbrief te digitaliseren zet Jumbo een aantal interessante stappen. Er wordt nu papierloos gereden. Naast een mooie duurzame besparing, zorgt dit voor veel minder administratieve handelingen en lasten. De status van een zending is realtime en door iedere partij in de keten te volgen. Met recht een optimalisatie van de documentatie in de logistieke keten

Een ander belangrijk voordeel is dat documenten niet meer kwijt kunnen raken. Er is nu nog maar één versie voor alle partijen, die voor iedereen direct inzichtelijk is. Doordat opmerkingen direct aan de eCMR worden toegevoegd, staat alle informatie netjes bij elkaar in één archief.

TransFollow als nieuwe standaard

De afgelopen jaren is TransFollow uitgerold over de hele Nederlandse logistieke sector. En nu gaat het hard: steeds meer grote partijen, waaronder nu ook Jumbo, zetten stappen met TransFollow. De eCMR valt onder het internationale eCMR Protocol en is AVC-proof. Dit betekent dat het dezelfde juridische basis en autoriteit heeft als de bekende papieren CMR-vrachtbrief.Daarnaast heeft TransFollow zich in de markt bewezen en is het proven technology. Het ideale beeld voor de hele sector is dat straks iedereen overstapt op de eCMR.

Voordelen voor de hele keten

Door de digitalisering van de vrachtbrief gaat de hele logistieke keten erop vooruit. Omdat Jumbo nu TransFollow accepteert, wordt de manier van werken tussen de leveranciers en partners efficiënter. Beurtvaartadres is er om alle partijen in de supply chain op weg te helpen met TransFollow. Om de eCMR echt te laten slagen is onderlinge samenwerking in de sector belangrijk. Dit is de sleutel tot succes.

Een mooie gezamenlijke digitale toekomst

De volgende stap voor Jumbo is het gesprek aangaan met haar partners en leveranciers. Het doel: onderzoeken hoe de digitaliseringsslag met TransFollow verder vorm wordt gegeven rondom de goederenontvangst processen. Om zo samen te werken aan een nog duurzamere en robuustere integratie van de eCMR.

Jumbo nodigt daarom leveranciers en transporteurs nadrukkelijk uit om hierin samen voorop te lopen. Natuurlijk begeleidt Beurtvaartadres dit traject als betrokken partner.


Meer weten over de eCMR ?

Meer informatie over de eCMR ? Zien welke bedrijven al aangesloten zijn ? 

 

Deel deze post
Archief


TikTak Segafredo en TFF Logistics kiezen samen voor TransFollow