Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Martens kunststoffen gestart met de eCMR en rijdt voor 80% digitaal

Martens kunststoffen is sinds kort gestart met het uitrollen van de eCMR. Na een implementatie- en testperiode, is Martens kunststoffen vanaf 2 oktober 2023 live met de digitale vrachtbrief. Momenteel wordt ongeveer 80% van de transporten van Martens kunststoffen digitaal gedaan. Deze transporten bevatten met name ritten van en naar bouwmarkten, wat nu grotendeels met de eCMR wordt gedaan. Bij de keuze van een geschikte oplossing, is gekozen voor de eCMR van TransFollow. Hiervan is Beurtvaartadres de exclusieve distributeur.

Betere ‘real-time’ verslaglegging

De keuze om het transport met een digitale CMR in plaats van een papieren versie te doen, heeft bij Martens Kunststoffen er onder andere toe geleid dat administratie eenvoudiger en eenduidiger is geworden. Mark den Butter, Manager Logistiek bij Martens kunststoffen: “Met de eCMR is de verslaglegging een stuk makkelijker. Waar voorheen handmatig mappen met papieren documenten werden opgeslagen, is er nu één online omgeving waar de CMR’s automatisch opgeslagen en eenvoudig teruggevonden kunnen worden. En met de eCMR zien alle ketenpartners altijd dezelfde informatie in real-time in de TransFollow Datahub. Dit voorkomt discussies. Ook voor onze verkoopafdeling is er veel winst behaald, omdat documenten makkelijker teruggevonden kunnen worden.”

Tijdsbesparing & hogere kwaliteit in dataverwerking

“Een groot voordeel van de digitale CMR voor het Logistieke Begeleidingsteam is ook de tijdsbesparing in de administratie; we hoeven nu geen gegevens meer over te typen vanaf papier, waardoor we emballage gegevens sneller kunnen verwerken in ons ERP pakket.”, vult Hassan Sellami, Planner bij Martens kunststoffen aan. “Bijkomend voordeel is dat door de invoer van de eCMR meer aandacht bij chauffeurs is gekomen voor het correct invullen van de gegevens, waardoor de kwaliteit hiervan significant verbeterd is.”

Ketenregisseur Patricia Tichem (Beurtvaartadres) en Projectleider Nicoline de Haan (Martens kunststoffen)

In twee maanden tijd 30.000 vellen papier bespaard

Buiten de praktische voordelen, is de eCMR van TransFollow ook een duurzame oplossing. Dit was voor Martens Kunststoffen een van de redenen om hiermee aan de slag te gaan. Zo wordt er niet alleen bespaard op tijd en geld, maar ook op papier. 


Nicoline de Haan, projectmanager bij Martens Kunststoffen: “Met de eCMR werken we in ons transport nu een stuk duurzamer. Veel klanten werken nu al met de eCMR op dit moment. Momenteel rijdt 80% van ons transport digitaal en hebben we in bijna twee maanden tijd, namelijk vanaf 2 oktober, al zo’n 30.000 vellen A4 papier bespaard. Hiermee dragen we bij aan een duurzamere wereld.“

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Juliëtte Roos
Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail 

Deel deze post
Archief


Stichting Vervoeradres publiceert gratis boekje ‘Vraag uit de praktijk’