Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Meer regie op emballage administratie dankzij samenwerking Beurtvaartadres en RTI Blockchain

Momenteel hebben veel verschillende partijen in de keten hun eigen emballage administratie. Een groot nadeel hiervan is dat er regelmatig onduidelijkheden zijn over de aantallen van de emballage en de locatie hiervan. Dit iedere keer achterhalen is natuurlijk tijdrovend. En tijd kost geld. 

Een samenwerking tussen Beurtvaartadres en RTI Blockchain heeft het mogelijk gemaakt om de digitale vrachtbrief (eCMR) te koppelen aan een betrouwbaar dashboard voor emballage administratie. Dit zorgt ervoor dat verladers, ontvangers, vervoerders en overige partijen in de supply chain die te maken hebben met emballage, per direct meer grip en overzicht hebben op hun administratie. 

Realtime inzicht dankzij efficiënte samenwerking

Beurtvaartadres is distributeur en implementatiepartner van de eCMR van TransFollow in Nederland. De eCMR is de digitale variant van de vrachtbrief, waarmee alle partijen in de keten realtime inzicht hebben in het transport. Dit zorgt voor sneller, simpeler én efficiënter wegtransport.

RTI Blockchain verbindt de supply chain en reduceert onder meer de saldo discussie. In het verlengde van de eCMR is duidelijk dat de praktijk soms weerbarstig is. Het resultaat is dan veelal een eenzijdige wijziging in de emballage administratie. Dit lijdt na verloop van tijd tot frustratie en discussie, met alleen maar verliezers. RTI Blockchain biedt de mogelijkheid om voort te borduren op de juridische waarheid van de eCMR. Een wijziging in de emballage aantallen en/of type wordt mogelijk gemaakt, maar niet eenzijdig. De supply chain partner ziet deze ‘wijziging’ in combinatie met de onderliggende vrachtbrief en kan deze wijziging accepteren of weigeren. Op deze manier worden theorie en praktijk op een correcte met elkaar verbonden.

Met het RTI Dashboard heeft RTI Blockchain een platform beschikbaar gesteld wat emballage registratie en beheer eenvoudiger en efficiënter maakt. De integratie en intensieve samenwerking met TransFollow dragen bij aan het elimineren van meerdere administratieve handelingen. Deze worden vervangen door een nieuw en onafhankelijk dashboard dat door een samenwerking tussen Beurtvaartadres en RTI Blockchain tot stand is gekomen.

 

Deel deze post
Archief


Beurtvaartadres organiseert in april de 2e editie van de Week van de Digitalisering