Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Mobiele app van TransFollow Drive nu ook beschikbaar in de Mercedes-Benz Truck App Portal

TransFollow kondigt met trots een samenwerking met Mercedes-Benz Truck aan. De twee partijen delen een belangrijk doel: het optimaliseren van het logistieke proces. De digitale vrachtbrief van TransFollow (eCMR) is hierin een mooie stap en maakt het afhandelingsproces van documenten eenvoudiger. De TransFollow Drive App is vanaf nu te gebruiken in de Mercedes-Benz App Portal.

Eenvoudig beheer

Nu Mercedes-Benz Truck eCMR van TransFollow heeft omarmd, kunnen transportondernemers, vrachtwagenchauffeurs en wagenparkbeheerders hun vrachtbrieven digitaal beheren. Hierdoor heeft de hele keten realtime inzicht in de status van de zending. Ook zijn er diverse opties voor het ondertekeningsproces.

Met de eCMR van TransFollow hoeven de chauffeurs van Mercedes-Benz niet langer papieren documenten bij zich te hebben. De samenwerking optimaliseert het leveringsproces en zorgt voor een nog vlotter verloop ervan. Op dit moment kan de TransFollow Drive-app in de volgende 14 landen worden gedownload op de boardcomputer:

België (BE), Denemarken (DK), Duitsland (DE), Estland (EE), Finland (FI), Frankrijk (FR), Italië (IT), Luxemburg (LU), Nederland (NL), Slowakije (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Verenigd Koninkrijk (UK) en Zwitserland (CH).

Over de App Portal van Mercedes-Benz

Op de App Portal staan alle vrachtwagengerelateerde mobiele applicaties. Transporteurs en wagenparkbeheerders kunnen er apps vinden die hen helpen om de prestaties van hun logistieke proces verder te optimaliseren. Via een overzichtelijk platform krijgen ze toegang tot alle beschikbare apps, die ze vervolgens kunnen installeren voor één voertuig of het hele wagenpark.

Voordelen van TransFollow Drive op de Mercedes-Benz Truck App Portal

De TransFollow Drive App zorgt onder andere voor:

 • Minder papierwerk, of zelfs 100% digitaal werken met de digitale vrachtbrieven en eCMR.

 • een gedetailleerd overzicht van de inhoud van de vrachtbrief.

 • beschikbare pdf-downloads van vrachtbrieven.

 • brede toegankelijkheid, doordat het beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Tsjechisch

 • de mogelijkheid om opmerkingen en/of bijlagen toe te voegen aan vrachtdocumenten.

 • de mogelijkheid om gegevens te delen.

 • uitgebreide zoekmogelijkheden en handige statusfilters.

 • TransFollow-oplossingen die voldoen aan de regels en voorschriften voor het eCMR-protocol

 • het gebruik van de TransFollow Drive App door verzenders, vervoerders en geadresseerden

 • verschillende ondertekeningsopties, die bestaan uit:

  1. TransFollow-goedkeuring (QR-code)

  2. Sign-on-glass bij afhalen en bezorgen

  3. Een bedrijfscode

  4. Ondertekeningscode via e-mail

  5. Goedkeuring zonder wegenpartij

Artikelen voor retourtransport

Het credo van TransFollow luidt: door de markt, voor de markt. Daarom worden de oplossingen aangevuld met een RTI-module (Returnable Transport Items). Met de RTI-module kunnen digitale vrachtbrieven met gegevens over goederen en retourzendingen worden aangemaakt en uitgewisseld. Hierdoor wordt een gestructureerde registratie van deze goederen en RTI's vergemakkelijkt. Door het gebruik van gestructureerde goederen en RTI's in de digitale vrachtbrief kunnen de partijen in de toeleveringsketen hun administratie van RTI's en goederen automatiseren.

Zo sluit je de TransFollow Drive App aan op je boordcomputer

TransFollow gebruiken? Het enige wat je nodig hebt is een TransFollow-account. Als je nog geen account hebt, kun je deze binnen één minuut aanmaken door ‘Registreren’ te selecteren in de TransFollow App. Of ga naar het TransFollow Portaal en klik rechtsboven op ‘Registreren’.

Meer informatie

Heb je vragen over het gebruik van TransFollow? De experts van Beurtvaartadres helpen je graag op weg. Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Deel deze post
Archief


Gewijzigde implementatieplanning overgang AGS naar DMS gepubliceerd