Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Ontdek de mogelijkheden van de vernieuwde TransFollow iOS Drive App

Eind juli lanceerde TransFollow de nieuwste versie van de Drive App voor iOS. Gebruikers met een iOS-apparaat kunnen de TransFollow Drive App nu downloaden in de App Store.

De TransFollow Drive App werd gelanceerd in 2018. De app koppelt de chauffeur of het voertuig aan de back office, en deelt realtime updates met alle betrokken partijen. Hiermee beheren chauffeurs hun opdrachten en stroomlijnen ze het transportproces. 

Upgrade iOS

De upgrade maakt het onder andere mogelijk om eCMR’s te bekijken, te bewerken én te ondertekenen met een iPhone. Ook wordt de administratie van de chauffeurs vereenvoudigd en gedigitaliseerd. Dit maakt het transport beter beheersbaar, efficiënter en duurzamer.

Met de nieuwe TransFollow iOS Drive App kunnen chauffeurs:

  • inloggen met een toegangscode.

  • de eCMR bekijken en openen op een iOS-apparaat.

  • opmerkingen en bijlagen toevoegen aan de eCMR.

  • de eCMR ondertekenen via ‘sign-on-glass’.

Waarom een toegangscode?

Een nieuwe functie is de toegangscode. Dit is geheime informatie die je kunt delen met onderaannemers. Met deze code kunnen zij vervolgens de TransFollow Drive App gebruiken. Daarin krijgen ze toegang tot de vrachtdocumenten. Hiervoor hebben ze geen TransFollow-account nodig. 

Als de transportplanner een transport aanmaakt, kan hij ook meteen een toegangscode aanmaken. Dit gaat via de backoffice-omgeving die verbonden is met de TransFollow Datahub of via de TransFollow Portal. Wanneer de opdracht is toegewezen en uitgegeven aan de chauffeur, kan hij alle goederentransportdocumenten die gekoppeld zijn aan de opdracht beheren. Dit doet hij door de toegangscode in te voeren die hij per e-mail heeft ontvangen. 

Bijlagen en opmerkingen toevoegen

Het is mogelijk om bijlagen toe te voegen aan uw eCMR. Denk aan opmerkingen of bestanden. In de definitieve versie van de eCMR vind je alle informatie terug. Ook als dit later is toegevoegd.

Handtekening via ‘sign-on-glass’

Met de laatste iOS-versie van de TransFollow Drive App kunnen de chauffeurs, de verzender en de ontvanger de TransFollow eCMR ondertekenen via ‘sign-on-glass’.

Vragen over de eCMR? 

Paul Knoop
Senior Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 4627 8173 E-mail Stuur een mail 

Deel deze post
Archief


Hoe gaat de integratie van TransFollow precies in z’n werk?