Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Wat betekent de Brexit voor mijn douane-zaken?

Wat betekent de Brexit voor mijn douanezaken? Het Verenigd Koninkrijk (VK) hoort nu nog bij de EU. Maar dat gaat veranderen: op 29 maart 2019 verlaat het VK de EU. In Brussel onderhandelen de EU en het VK nu over een mogelijke overgangsperiode en een handelsverdrag. Als we hier meer over weten, leest u dat op deze website.

Andere regelgeving

Iets om nu al rekening mee te houden. Na de Brexit moet u aangifte doen als u goederen uit het VK invoert of vervoert binnen de Unie. Of als u goederen uitvoert naar het VK. Nu al meer weten? Kijk bij:

De regels voor accijnsgoederen veranderen

Vervoert u na de Brexit accijnsgoederen vanuit Nederland naar het VK? Dan is dat uitvoer naar een derde land. U heeft dan niet alleen meer te maken met de procedures in EMCS. Maar u moet ook uitvoeraangifte doen.

Vervoert u na de Brexit accijnsgoederen vanuit het VK naar Nederland? Dan is dit invoer vanuit een derde land. U moet dan invoeraangifte doen.

Hebt u een 'Vergunning geregistreerde afzender'? Dan kunt u in de aangifte aangeven dat de accijnsgoederen met een accijnsschorsingsregeling verder worden vervoerd. Bijvoorbeeld naar een accijnsgoederenplaats. Of een belastingentrepot in een andere lidstaat.


Voor de btw gelden de zogenoemde intracommunautaire regels niet meer

  • Koopt u na de Brexit bij leveranciers in het VK? Dan moet u invoeraangifte doen bij de Douane.

  • Verkoopt u na de Brexit aan klanten in het VK? Dan moet u uitvoeraangifte doen bij de Douane.

Deel deze post
Labels
Archief


Toering Ship Supply: douaneformaliteiten verzorgen ‘in woelige wateren’