Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Digitale vrachtbrief

eCMR TransFollow en emballage

De sierteeltsector volgt digitaal emballagestromen met TransFollow

De sierteeltsector en TransFollow

Het verlies van emballage is een grote uitdaging in de sierteeltsector. Sectorbreed wordt de mogelijke jaarlijkse schade op miljoenen euro’s geschat. Deze schade zit ‘m gedeeltelijk in verlies van emballage, maar ook in de niet beschikbaarheid ervan en daarbij horende vertragingen. Met de emballagemodule van TransFollow wordt deze kostenpost teruggedrongen. Hoe precies, dat leggen we uit.

 
 

TransFollow is het onafhankelijk eCMR-platform dat als datahub de digitale systemen van de verlader, vervoerder(s), expediteur(s) en ontvangers van goederen met elkaar verbindt. Met deze digitale koppeling neemt u ook eenvoudig de emballagestromen van een zending mee. 

Zo weet iedere aangesloten partij in de keten waar de lading is, inclusief de bijbehorende emballage. De specialisten van Beurtvaartadres helpen u bij het opstarten en succesvol inzetten van TransFollow en de bijbehorende emballagekoppeling. 


Emballage en TransFollow

Binnen Beurtvaartadres is Paul Knoop de specialist op het gebied van emballage en de digitale vrachtbrief. Hij weet precies wat er mogelijk is en hoe dit de hele sector verder helpt. TransFollow heeft zichzelf als emballageoplossing bij Royal Lemkes al in de praktijk bewezen.

Emballagekoppeling met TrackOnline van Bexter

Veel partijen in de logistieke sector werken voor hun emballageregistratie met TrackOnline van Bexter. Vanaf nu koppelt u TransFollow eenvoudig aan TrackOnline. Zo verwerkt u direct uw emballage-administratie in TrackOnline met de officiële eCMR van TransFollow. Hierdoor wordt het nationale en internationale transport vereenvoudigt en juridisch zeker gemaakt. 


Hoe vermindert u met de digitale vrachtbrief het verlies aan emballage?

Paul: “De datum, het tijdstip en de locatiegegevens van het moment van tekenen worden geregistreerd. Zo weet iedereen waar de emballage zich bevindt. Dit biedt alle gebruikers in de keten veel meer inzicht in de emballagestromen.”

 
 


Emballage kwijt, wat nu?

Paul: “Met de digitale vrachtbrief en TransFollow meet u ook de kwaliteit van de zending. U kunt foto’s toevoegen en opmerkingen plaatsen. U heeft de heengaande-  en retourstroom in beeld, waardoor u veel sneller kunt acteren als er iets fout gaat.”

 
 


TransFollow integreren in uw IT-systemen

Paul: “Een vraag die ik vaak krijg, is hoe TransFollow aansluit en samenwerkt met de bestaande IT-systemen bij een transportbedrijf. Hoe gaat dat in zijn werk? TransFollow is een data-uitwisselingsplatform waarmee we data beschikbaar stellen voor iedereen in de keten. U kunt daarom TransFollow makkelijk koppelen aan uw eigen bedrijfssoftware en -systemen en zelfs de boordcomputer. Bij het installeren en koppelen van alle systemen ondersteunen wij u vanuit Beurtvaartadres. En dit doen we niet alleen bij u op kantoor, maar zo nodig ook bij uw relaties. Dit noemen wij ketenregie.”

 
 


Praktijkcase: Royal Lemkes

In een samenwerking met Royal Lemkes is de emballagemodule al in de praktijk getest. En met succes. De uitdaging voor Royal Lemkes is, net zoals bij veel andere bedrijven in de sector, de schadepost rondom emballage terugbrengen. Hoe dit precies in z’n werk gaat en wat de eerste bevindingen zijn, vertelt Brad Parker, manager netwerkplanning en transport bij Royal Lemkes. Lees de gebruikerservaring over Royal Lemkes en Transfollow

 
 

Ga met ons in gesprek

Wilt u weten wat TransFollow en Beurtvaartadres voor u kunnen betekenen? Of hoe de digitale vrachtbrief uw emballage-uitdaging aangaat? We vertellen het u graag onder het genot van een kop koffie.

Vragen over de eCMR? 

Juliëtte Roos
Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail