Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Gebruikerservaring

Jan Deenen Transport

De eCMR maakt logistiek makkelijker – zeker nu!  Contactloos containers lossen


   Meer over de Digitale vrachtbrief 

Transport is bij uitstek een sector waarin met relatief kleine ingrepen veel winst te behalen valt. Onder invloed van digitalisering werpen steeds meer transporteurs het juk van de papieren rompslomp van zich af. Neem de eCMR, in plaats van de traditionele vrachtbrief. Wat levert het je op? Sneller, flexibeler en foutloos werken. En contactloos – ook fijn in deze onberekenbare tijden van corona. Transporteur Geert Deenen stapte recent over.


Familie Deenen: internationale transporteurs

Geert Deenen is directeur van een familie-transportbedrijf met negen chauffeurs in dienst. Hij nam het over van zijn ouders, inmiddels 25 jaar geleden. Al 20 jaar verzorgt de transporteur containertransport voor een van hun grootste klanten, Van Donge & de Roo.

Naast containers vervoeren ze bouwmaterialen en rondhout voor andere klanten. Alleen op de trajecten voor Van Donge & de Roo werkt het transportbedrijf met de digitale vrachtbrief.


De chauffeurs hoeven de cabine er niet meer voor uit. Het aftekenproces gaat 100% contactloos. 

Geert Deenen  • Jan Deenen Transport

Digitaal, keuze voor gemak

Voorheen kreeg Geert Deenen de papieren vrachtbrieven opgestuurd door Van Donge & de Roo. Deze werden klaargelegd in een kluis bij BCTN Venray, Cabooter Rail Terminal en Hutchison Ports Container Terminal in Venlo. Chauffeurs die niet eerst langs de zaak kwamen, zochten ter plekke de juiste CMR’s bij de containers. Dat werkte prima, tot de terminal om veiligheidsredenen alle kluisjes moest sluiten. Geert kon de CMR’s dus niet langer via die weg aan de chauffeurs aanbieden.

Maar die chauffeurs hadden wél de juiste vrachtbrieven nodig. Van Donge & de Roo kwam met een oplossing voor beide vraagstukken. Digitaal werken. Met de eCMR van TransFollow. Prima, wat Geert betreft. “Mits het niet meer tijd ging kosten.”


Contactloos containers lossen

Begin dit jaar startte de transporteur met de implementatie van de digitale vrachtbrief. Inmiddels zijn de chauffeurs in staat om zelf contactloos af te tekenen op hun smartphone. Wel zo veilig nu, want met deze functie hoeven ze hun toestel niet meer af te geven aan de ontvanger.

Sterker nog, ze hoeven de cabine er niet meer voor uit. Geert: “Het aftekenproces gaat 100% contactloos. Ze koppelen de containers af, lossen de ladingen en rijden de lege containers terug naar de terminal. Zonder enige wachttijd!”


Vlug, flexibel & vlekkeloos

Van Donge & de Roo zet de vrachtbrieven in het systeem. De chauffeurs hebben zo altijd de juiste vrachtbrief bij de hand. Dit bespaart reistijd, biedt meer flexibiliteit en voorkomt fouten. Het contactloos aftekenen beschermt de chauffeurs bovendien tijdens de coronacrisis. TransFollow wordt nu ingezet voor korte ritten van gemiddeld twee uur.

Ook voor langere ritten ziet Geert voordelen, omdat de aankomsttijd daarbij een grotere rol speelt. En je met de digitale vrachtbrief en het TransFollow-platform sneller en efficiënter van A naar B gaat.   


CMR wordt eCMR: van papier naar digitaal

Geert wist in de eerste instantie niet wat hij van de overstap moest verwachten, maar ging er open in. Gelukkig verliep de digitaliseringsslag erg soepel. De ingebruikname van TransFollow werd begeleid door Marcel Salakory, ketenregisseur van Beurtvaartadres. Hij installeerde de software en trainde Geert in het gebruik ervan. Geert bracht die kennis op zijn beurt weer over op de andere chauffeurs via de train-de-trainer-methode. Na een week was iedereen ingewerkt, sindsdien wordt de voortgang nauwgezet gemonitord.

De samenwerking met Beurtvaartadres verliep vlot. Geert vond de online video met uitleg ook prettig om vooraf te bekijken. Hij heeft het als goed te doen ervaren. “De eerste keren is het even goed kijken. Bijvoorbeeld om te controleren of het e-mailadres van de ontvanger er juist in staat. Daarna gaat het vanzelf. Ik ben blij dat we de eerste stappen hebben gezet!”


Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Juliëtte Roos
Senior Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail