Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Gebruikerservaring

Royal Lemkes

Kostenbesparing, efficiëntie en traceerbaarheid belangrijkste redenen


   Meer over de eCMR 

Bij Royal Lemkes in Bleiswijk ontstaat door het zoekraken en niet goed registreren van emballage ieder jaar substantiële financiële schade. Een uitdaging die in de sierteelt sectorbreed speelt, een schadepost van vele duizenden euro’s per jaar. Reden genoeg om naar een duurzame en slimme digitale oplossing te kijken. Die is via Beurtvaartadres gevonden in TransFollow. Hiermee is realtime inzichtelijk waar welke emballage zich in de keten bevindt.


Kostenbesparing, efficiëntie en traceerbaarheid belangrijkste redenen

De verwachtingen bij transportmanager Brad Parker zijn hoog. Royal Lemkes is een jaar geleden gestart met de implementatie van TransFollow. Samen met Beurtvaartadres en de partners in de keten is gekeken waar zich de grootste knelpunten bevinden en hoe deze met TransFollow opgelost kunnen worden. Dit implementatietraject is begeleid door Beurtvaartadres.Een koninklijke speler

Royal Lemkes werd ruim een eeuw geleden opgericht, in 1882 en mag zich daarom koninklijk noemen. Ze zijn begonnen als kweker. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot dé plantenpartner van grootschalige retailketens in heel Europa. “We zijn marktleider in het vervoer van planten naar grote retailers in 34 landen. Hiervoor gebruiken we 1,2 miljoen vrachtbrieven per jaar en printen we 250.000 CMR’s”, vertelt Parker. “In het hoogseizoen vervoeren we meer dan één miljoen planten per dag. We geloven in de duurzame kracht van planten en de positieve invloed die planten op mensen hebben. We proberen zo duurzaam en verantwoord mogelijk te werken.”


‘Probleem van de missende emballage’

Parker legt het vraagstuk uit: “In de hele sierteeltsector werken we met dezelfde emballagepoule (karren, fusten en pallets). Vaak weten we niet precies waar welk stuk emballage zich bevindt of raken we het zelfs kwijt. Dit zorgt naast financiële schade ook voor veel frustratie. Naast de emballage die we kwijtraken zitten de kosten in extra fte’s die we inzetten voor het emballagebeheer, in niet efficiënt kunnen plannen en in tijdsverlies.”

Met TransFollow brengen we dit verlies flink terug. Parker: “We focussen ons nu op het realtime volgen van iedere zending en de bijbehorende emballage. We weten dus precies waar welk stuk emballage zich bevindt en wie hiervoor (digitaal) getekend heeft of verantwoordelijk is. Deze informatie delen we direct met onze klanten en ketenpartners. Hierdoor plannen we allemaal effectiever en ontstaat er geen discussie.”


Een succesvolle implementatie

Voor een succesvolle start met TransFollow heeft Royal Lemkes samen met haar partners alles goed doordacht, ingericht en getest. “Op deze drie punten heeft Beurtvaartadres ons meer dan ontzorgd. Ketenregie noemen ze dat bij Beurtvaartadres”, aldus Parker. “Samen met onze belangrijkste partners hebben we gekeken waar de grootste transportuitdagingen liggen en hoe we deze kunnen oplossen. Dit proces is helemaal uitgeschreven en daarna stap voor stap geïmplementeerd.”

“De implementatie is door de experts van Beurtvaartadres begeleid. De samenwerking beviel meteen goed. We kunnen altijd bellen met vragen. Maar nog belangrijker vind ik het dat Beurtvaartadres klaarstaat voor onze partners. Als ze vastlopen helpt Beurtvaartadres ze verder, vaak zelfs zonder onze tussenkomst. Dit past in onze filosofie, waarbij we het belangrijk vinden om de verwachtingen van onze relaties iedere dag opnieuw te overtreffen. TransFollow is daarin met haar realtime inzicht en snelle afhandeling een belangrijke (nieuwe) schakel.”


Voordelen sectorbreed uitrollen

De eerste ervaringen met TransFollow bij Royal Lemkes zijn positief. Dit bewijst dat het emballageprobleem in de sierteelt sectorbreed aangepakt kan worden. Parker: “De financiële schade voor de hele sector is groot. Als alle ‘concullega’s’ ook overstappen, denk ik dat we deze kostenpost flink verminderen. Ook lossen we dan het beschikbaarheidsprobleem op. Want je weet dan altijd waar een kar of pallet is. Zo komen we als sierteeltsector samen verder!”


Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Juliëtte Roos
Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail