Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Gebruikerservaring

Van der Plas Flowers and Plants

“Dankzij eCMR TransFollow is ons leveringsproces efficiënter én duurzamer”

 
 Meer over de Digitale vrachtbrief 

Van der Plas is een van de grootste bloemengroothandelaren in Europa. Het bedrijf opereert in verschillende landen, waaronder Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland. Hierbij maken ze veel gebruik van lokale distributiecentra en transporteurs om hun producten bij bloemisten af te leveren. Om dit proces te optimaliseren gingen zij de samenwerking aan met Beurtvaartadres.

Bij Van der Plas zochten ze naar een oplossing om de leveringen te bevestigen, zodat lokale transporteurs leveringen voortaan digitaal konden aftekenen. Niels Kruger, projectmanager bij Van der Plas, vertelt: “Dit digitale bewijs van aflevering ontbrak en we werkten voornamelijk met een papieren CMR. Het archiveren hiervan was een enorme taak én lastig terug te halen mocht er onenigheid ontstaan over de aflevering.”

Gezamenlijke kick-off

Van der Plas nam de papieren CMR al af van Beurtvaartadres. Kruger vertelt: “Omdat we altijd erg tevreden waren over Beurtvaartadres, hebben we hen dan ook benaderd voor de implementatie van de eCMR TransFollow. In mei 2022 vond het eerste bezoek van Juliette Roos, onze contactpersoon bij Beurtvaartadres, plaats en op 1 juni volgde de officiële kick-off om het systeem te ontwikkelen.”


Hierbij waren alle betrokken partijen aanwezig, zowel intern als extern. Denk aan vertegenwoordigers van de logistiek, een deel van de verkoopafdeling en het debiteurenbeheer. Niels: “Ook werden de lokale transporteurs betrokken bij het proces, aangezien zij ook met veranderingen te maken zouden krijgen. Het belangrijkste doel van de kick-off was om verwachtingen duidelijk te maken en met elkaar te bespreken wat er zou gebeuren. Tijdens de technische sessie ging Beurtvaartadres dieper in op de technische aspecten van het systeem.”Korte communicatielijnen

Beurtvaartadres voorzag de technische afdeling van Van der Plas van waardevolle voorbeelden en codes waarop zij konden bouwen. Niels legt uit: “Met behulp van enkele tools konden we hierdoor eenvoudig de koppeling met onze eigen applicatie maken. We hadden regelmatig contact met het team van Beurtvaartadres en kregen direct antwoord op onze vragen dankzij de korte communicatielijnen.”


TransFollow werkt niet alleen kostenbesparend, maar is ook nog eens veel duurzamer

Duurzamer en efficiënter

TransFollow levert Van der Plas een hoop voordelen op. Niels: “De digitalisering scheelt ons niet alleen een hoop kosten, maar is ook een stuk duurzamer. Met TransFollow kunnen we ook nu digitale bewijzen van aflevering leveren, wat zowel juridisch als operationeel belangrijk is. Bovendien stelt het systeem ons in staat om de verwachtingen van onze klanten beter te managen, door het leveren van een modernere en gebruiksvriendelijkere ervaring. Zo kunnen leveringen bijvoorbeeld realtime gevolgd worden.”

Implementatie in de gehele keten

In het kader van zijn duurzame ambities wil Van der Plas digitalisering van de documentenstroom verder uitbreiden, zowel bij meer hubs in Europa als bij rechtstreekse leveringen vanuit hun eigen magazijn. Niels: “'We streven ernaar om medio 2024 alle leveringen digitaal te administreren via de eCMR. Wij rekenen op onze transportpartners in de keten om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Beurtvaartadres kan ons hier uitstekend bij helpen, aangezien zij bij hun implementatie de gehele keten meenemen."

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Juliëtte Roos
Senior Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail