Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Digitale vrachtbrief

Bouwvervoer slim regelen, met de digitale vrachtbrief

Bouwvervoer slim regelen? Beurtvaartadres helpt!

Bent u ondernemer in de bouw? Dan weet u dat bouwvervoer de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Denk aan vertragingen en extra lange werkdagen voor de chauffeur. Met de digitale vrachtbrief van TransFollow voorkomt u dit.

Samen met Beurtvaartadres kunt u uw papieren vrachtbrief vervangen door de eCMR van TransFollow. Hiermee hebben alle betrokken partijen in de keten altijd realtime inzicht in de status van de zending.

24/7 digitaal aftekenen

Als u rijdt met de eCMR van TransFollow, wordt de levering digitaal afgetekend. Dit betekent dat de chauffeur zélf de eCMR aftekent. Ondanks dat er niemand aanwezig is, ontvangen alle belanghebbenden in de supply chain realtime informatie rondom het aftekenmoment.Dit blijft inzichtelijk voor een later moment. 

Met de papieren vrachtbrief is dit niet mogelijk. Die wordt vaak achtergelaten bij de zending, en dat zorgt regelmatig voor uitdagingen. Zo raakt het papier zoek, of het verdwijnt in een lade in een tijdelijk kantoor op de bouwplaats.Bouwvervoer: wie is aansprakelijk bij schade?

De digitale vrachtbrief is naast digitaal aftekenen ook handig bij schadeclaims. Stel, de chauffeur levert alle bouwmaterialen keurig af op locatie. Toch krijgt u de dag erna bericht dat er schade is geconstateerd. Hoe maakt u dan hard dat u dit niet hebt veroorzaakt? 

Een handige optie van TransFollow is dat u foto’s kunt toevoegen aan de digitale vrachtbrief. Ook kunt u de tijd, datum en locatie van het moment van leveren terugzien op de eCMR. Daarmee wijst u de claim wel of niet van de hand.

FALK Bouwsystemen vertelt:

“Jaarlijks produceren we 4 miljoen vierkante meter sandwichpanelen en brengen die weg. Dit leidt tot veel papierwerk. Daarom stappen we over op de eCMR van TransFollow. Dit geeft ons inzicht in het logistieke proces. En bespaart veel tijd en papier.”

Hendry Jansen • Productieplanner bij FALK Bouwsystemen

Ook de digitale vrachtbrief voor uw bouwvervoer?

Maak een afspraak met één van de specialisten van Beurtvaartadres via ons contactformulier. Ook voor meer informatie over de eCMR TransFollow kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen zetten we de eerste stap naar het digitaliseren van uw bouwvervoer.

Vragen over de eCMR? 

Juliëtte Roos
Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail