Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Digitale vrachtbrief

De CMR vrachtbrief digitaal: ontdek de voordelen
Ontdek de voordelen van de eCMR TransFollow  

Vanaf 2015 is er een digitale variant van de CMR vrachtbrief op de markt: de eCMR TransFollow. Welke voordelen heeft de eCMR ten opzichte van de papieren CMR vrachtbrief, hoe start u met de digitale CMR vrachtbrief? We delen graag onze adviezen.

De CMR vrachtbrief wordt al sinds 1956 gebruikt. De internationale conventie bij grensoverschrijdend wegvervoer geeft de spelregels aan voor het wegvervoer. Dit CMR-verdrag is anno 2022 door alle Europese landen ondertekend. Bijna zeventig jaar later is er veel veranderd. Denk aan de digitalisering van bedrijfsprocessen. Die ontwikkeling brengt veel voordelen met zich mee, ook voor de transport- en logistieke sector.

Van CMR vrachtbrief naar eCMR: voordelen op een rij

Maar welke voordelen levert de eCMR precies op ten opzichte van de CMR vrachtbrief? We zetten er een aantal op een rij:

    Realtime data altijd bij de hand
    Betere planning, minder administratieve handelingen en een besparing op kosten en tijd
    Geen papier, een digitaal archief en meer overzicht

Overstappen doet u niet alleen  

Rijden met de eCMR TransFollow in plaats van de papieren CMR vrachtbrief betekent dat werkprocessen in uw organisatie veranderen. Voor de verlader, vervoerder én de chauffeur. Beurtvaartadres ondersteunt u hierin, tijdens de implementatie en daarna.

Case: van papieren CMR vrachtbrief naar de eCMR

De digitale variant van de CMR vrachtbrief is handig voor veel sectoren, denk bijvoorbeeld aan de bouw. 

FALK Bouwsystemen uit Ede stapte in 2022 over van de papieren CMR-vrachtbrief op de eCMR TransFollow. Een stap waar ze blij mee zijn, aldus Productieplanner Hendry Jansen: “Jaarlijks produceren we vier miljoen vierkante meter sandwichpanelen en brengen die weg. Dit leidt tot veel papierwerk. Daarom stappen we over op de eCMR van TransFollow. Dit geeft ons inzicht in het logistieke proces. En bespaart veel tijd en papier.


Ook van CMR vrachtbrief naar eCMR?

Overweegt u ook om uw papieren CMR vrachtbrief te vervangen door de eCMR TransFollow? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van de eCMR TransFollow en ondersteunen u bij de overstap.

Vragen over de eCMR? 

Juliëtte Roos
Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail