Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Gewijzigde implementatieplanning overgang AGS naar DMS gepubliceerd

Op woensdag 15 juni 2022 heeft de Douane haar definitieve planning bekendgemaakt voor de implementatie van het huidige aangiftesysteem AGS naar het nieuwe DMS (Douaneaangiften Management Systeem). Oorspronkelijk zou de implementatie plaatsvinden in december 2022, maar wegens technische problemen binnen de ontwikkeling van DMS, bleek deze deadline onhaalbaar. Daarom is de datum verzet naar juli 2023. 

Goed voorbereiden op AGS naar DMS

Ondanks deze vertraging in de ontwikkeling van DMS adviseren wij u wel om verder te gaan met de voorbereidingen omtrent de migratie naar het nieuwe douaneaangiftesysteem. Om u hierbij te helpen, heeft de Douane een stappenplan/checklist gemaakt die u ondersteuning biedt bij een goede voorbereiding op deze migratie. 

Bekijk hier het stappenplan van de Douane

Hoe ziet de migratie naar DMS eruit?

De Douane heeft op haar eigen website een planning gemaakt van alle stappen die gezet dienen te worden bij deze migratie. Op deze pagina leest u meer wat er op de agenda staat, zodat u weet wat er wanneer gepland staat. 

Bekijk hier het tijdspad van de Douane

Coördinatie overgang naar DMS

Beurtvaartadres zal de migratie voor haar klanten volledig ontzorgen. Wij zullen dan ook tijdig contact met u opnemen hierover. Bent u als aangever aangeschreven door de Douane en heeft u daar nog geen reactie op gegeven? Dan wordt u met klem verzocht om dit alsnog te doen.

Heeft u tussentijdse vragen over deze overgang naar DMS? Dan kunt u altijd onze Servicedesk bereiken voor vragen. Ons team staat graag voor u klaar!


Vraag over overgang naar DMS?

John Jochems
Im -en Export Servicedesk

Tel 088-55 22 152 E-mail Stuur een mail 

Deel deze post
Labels
Archief


TransFollow behaalt ISO 27001