Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Im- en Export

Brexit: het VK heeft de Europese Unie verlaten

Zorg dat u helemaal Brexit-proof bent. Onderneem nu actie met dé 6 stappen van Beurtvaartadres.


   Brexit Nieuws 

Handelt u met het Verenigd Koninkrijk?

Handelt u met het Verenigd Koninkrijk? Dan weet u al dat het VK niet meer bij de EU hoort. Bent u al helemaal klaar met de Brexit-voorbereidingen Onderneem direct actie en bereid u voor in 6 stappen. Mis de boot niet!


Kom nu in actie

Door Brexit krijgen ruim 30.000 bedrijven in Nederland straks voor het eerst te maken met douaneformaliteiten. Vooral de grote concerns hebben zich de afgelopen jaren op Brexit voorbereid. Veel kleinere bedrijven hebben dit nog niet of nog niet voldoende gedaan. Terwijl ook zij als (toekomstige) importeur en exporteur de nodige stappen moeten zetten. Bereid u daarom voor!

Op 31 december 2020 is de overgangsperiode tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie gestopt. Als Nederlandse ondernemer heeft u nu te maken met douaneformaliteiten.

Hulp Nodig bij de Brexit ?

Onze im- en export Servicedesk ondersteunt u graag, onder meer bij de aanvraag van uw EORI-nummer en de juiste vergunningen. Neem voor meer informatie contact op: 088-55 22 152 of via het contactformulier.

Neem contact met ons op


In 6 stappen goed voorbereid op de Brexit

  EORI-nummer

                Vraag direct een EORI-nummer aan en voorkom dat u achteraan de wachtrij aansluit. Elk bedrijf                 binnen de EU dat handel drijft met een land buiten de EU, heeft dit identificatienummer                 nodig. Zonder dit nummer kunt u geen douaneaangifte doen of dit uitbesteden. 

  Vergunningen en certificaten

                Laat u goed informeren over de benodigde vergunningen en certificaten. Voor sommige                 producten gelden strikte invoerregels. Soms geldt een vergunningsplicht alleen voor bepaalde                 producten uit specifieke landen.

                Weet u welke certificaten of vergunningen u nodig heeft? Vraag ze dan snel aan. 

  Uitbesteden of zelf doen

                Krijgt u voor het eerst te maken met douaneformaliteiten? Ga dan voor uzelf na: ga ik het zelf                 doen of loont het om het uit te besteden? Zelf aangifte doen is gemakkelijk, sneller en meestal                 ook voordeliger. 

                Als u aangiftes zelf gaat indienen, krijgt u te maken met nieuwe applicaties en werkprocessen.                 Laat u hierover goed informeren, via bijvoorbeeld een opleiding, training of on-jobcoaching. Let                 op: of u het nu uitbesteedt of zelf doet, u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de ingediende                 aangiften.

  Applicaties

                Moet u vanwege Brexit een vergunning aanvragen? Dan heeft u hiervoor een applicatie nodig.                        Verdiep u goed in de verschillende applicaties en maak uzelf hierin wegwijs. 

  Wachttijden door grenscontroles

                Houd er rekening mee dat de verzendtijden door grenscontroles langer worden. Door de                 wachttijden heeft uw vracht wellicht meer ‘overstaptijd’ nodig.

                Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u producten met een bepaalde houdbaarheid eerder moet                 exporteren of importeren. Denk hier van tevoren over na.

  Blijf op de hoogte

                Het Brexit-nieuws volgt zich in hoog tempo op. Ook nu de Brexit officieel een feit is.                                Beurtvaartadres blijft voor u de Brexit-ontwikkelingen op de voet volgen en informeert u op onze                  nieuwspagina. 


Interesse? Neem direct contact op

Ridvan Taci
Business Unit Manager Im -en Export

Tel 06-119 191 41 E-mail Stuur een mail