Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Beurtvaartadres neemt mee

DICO Standaard

Toekomst voor iedereen

Neem vrijblijvend contact op

Wat is de DICO standaard?

De DICO standaard (SALES005) is per 1 januari 2022 een standaard voor digitale communicatie in de bouw- en technieksector. Het is bedoeld om de uitwisseling van digitale documenten en gegevens tussen bouwpartners te vergemakkelijken en te versnellen. De DICO standaard beschrijft hoe documenten, zoals facturen, op een gestandaardiseerde manier dienen te worden opgemaakt, aangeleverd en verwerkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een specifiek bestandsformaat en een set van metadata om ervoor te zorgen dat de gegevens overeenkomen tussen verschillende systemen en partijen.

 
 

5 redenen om over te stappen op e-facturatie in de bouw

Jaarlijks worden in de bouw- en technieksector miljoenen facturen verstuurd. Middels de e-facturatie software van Beurtvaartadres, die de DICO standaard ondersteund, bespaart u veel kostbare tijd en geld. Ontdek de 5 voordelen van e-facturatie in de bouw- en technieksector:

Snellere verwerking

E-facturen volgens de DICO standaard kunnen automatisch verwerkt worden. Dit zorgt ervoor dat er minder handmatige verwerking nodig is en dat facturen sneller verwerkt kunnen worden.

Veiliger uw facturen verzenden

Elektronische facturen via DICO is ook veilig. Een e-factuur wordt namelijk standaard gecontroleerd op IBAN, BTW- en KVK nummer. Bij DICO wordt ook gebruik gemaakt van GLN-codes ter identificatie van adresgegevens.

Meer efficiëntie

Door de automatisering van facturering en het verminderen van handmatige verwerking, kunt u middels onze e-facturatie software een stuk efficiënter werken.
  

Lagere kosten

Door het automatisch verwerken van facturen en het verminderen van handmatige verwerking, bespaart u kosten.

Snellere verwerkingstijd van facturen

Wanneer e-facturen digitaal verstuurd en ontvangen worden, wordt het aantal fouten en vertragingen in de verwerking sterk verminderd.

Meer informatie over e-facturatie

Wilt u meer weten over hoe u kunt profiteren van de voordelen van e-facturatie i.c.m. de DICO standaard? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek met een van onze e-facturatie experts.

Heeft u vragen? Ik help u graag!

Martijn Benist
E-facturatie specialist

Tel 088 55 22 110 E-mail Stuur een mail 

Beurtvaartadres e-facturatie powered by eConnect