Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Beurtvaartadres neemt mee

Peppol

Toekomst voor iedereen

Neem vrijblijvend contact op

Wat is Peppol?

Peppol (Pan-European Public Procurement Online) is het grootste Europese netwerk voor elektronische facturatie en documentuitwisseling. Het is opgericht om de uitwisseling van elektronische documenten tussen bedrijven en overheden en tussen bedrijven onderling in Europa te vergemakkelijken en te versnellen. Peppol gebruikt standaardprotocollen en formaten voor elektronische facturen en documenten om ervoor te zorgen dat deze compatibel zijn tussen verschillende systemen en landen.

 
 

Ontdek de 6 voordelen van e-facturatie middels Peppol

Middels de e-facturatie software van Beurtvaartadres kunt u uw facturatie conform de internationale Peppol standaard verwerken. Dit kent een aantal voordelen, namelijk:

Efficiëntie

Peppol maakt gebruik van standaardprotocollen en formaten voor elektronische facturen en documenten, waardoor de uitwisseling van gegevens tussen bedrijven en overheden sneller en efficiënter verloopt.

Vermindering van fouten

Door de automatisering van de factuurverwerking kan het aantal fouten in facturen worden verminderd. 

Toegang tot een grotere markt

Peppol maakt het mogelijk om elektronische facturen te sturen en ontvangen van partijen in andere landen, waardoor bedrijven en overheden toegang krijgen tot een grotere markt.
  

Kostenbesparing

Door elektronische facturatie te gebruiken in plaats van papieren facturen, kan Peppol helpen bij het verminderen van de kosten voor verwerking en verzending van facturen.

Vermindering van papiergebruik

Peppol kan een bijdrage leveren aan een vermindering van papiergebruik en daarmee een bijdrage aan een beter milieu.

Compliance

Peppol is gebaseerd op internationale standaarden, dit maakt dat het netwerk voldoet aan de wet- en regelgeving inzake elektronische facturatie in Europa, waardoor het makkelijker is voor organisaties om aan deze regels te voldoen.

Hoe werkt Peppol?

Met Peppol kunt u over heel Europa elektronische facturen tussen bedrijven en overheden uitwisselen. Peppol gebruikt een standaard manier van verzenden en ontvangen, zodat iedere partij dit op dezelfde manier kan doen. Hierdoor wordt het gemakkelijker én sneller om facturen uit te wisselen. Bovendien maakt Peppol gebruik van de BIS-standaard en is het ontworpen om het proces van integratie tussen verschillende systemen en organisaties te vereenvoudigen.

Meer weten over e-facturatie?

Bent u benieuwd naar hoe e-facturatie uw bedrijfsprocessen kan verbeteren en versnellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe u kunt starten met e-facturatie in uw organisatie. 

Heeft u vragen? Ik help u graag!

Martijn Benist
E-facturatie specialist

Tel 088 55 22 110 E-mail Stuur een mail 

Beurtvaartadres e-facturatie powered by eConnect